facebook google plus youtube rss feed email

divendres, 7 d’octubre del 2016

SETMANARI DE LA FAPAC

EL SETMANARI DE LA FAPAC
6 d'octubre de 2016

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser

LES AMPA DE LLEIDA ES REUNEIXEN A MOLLERUSSA PER CELEBRAR L'ASSEMBLEA TERRITORIAL
Si sou una AMPA de les comarques lleidatanes no us podeu perdre la trobada que farem dissabte 8 d'octubre. Celebrem la nostra Assemblea Territorial i la vostra assistència és molt i molt important. Aquest és el vostre espai per participar i dir la vostra i, entre tots, elaborar el nostre pla de treball i accions per incidir en l'educació que volem per als nostres fills i filles. Ens podrem conèixer i compartir experiències, i parlarem de l'actualitat educativa. Hi haurà un espai de debat sobre les conseqüències del tancament de línies prèvies a les preinscripcions.
Lloc: Escola Pompeu Fabra (Ctra. de Torregrossa, s/n), Mollerussa
Hora: 9.30 a 14.00h

INSCRIPCIONS
SABEU QUAN FEM LA VOSTRA PROPERA ASSEMBLEA?
Preneu nota! Aquest mes d'octubre tenim programades les següents assemblees. Si sou una AMPA federada d'aquests territoris, no hi falteu!
Sumem veus, sumem força!
  • Dissabte 15 octubre: ASSEMBLEA TERRITORIAL MARESME-VALLÈS ORIENTAL  (10.00 a 13.30h), a Mollet del Vallès
  •  Dissabte 22 octubre: ASSEMBLEA TERRITORIAL BAIX LLOBREGAT (10.00 a 14.00h), a Sant Vicenç dels Horts.

Trobada de les AMPA del Baix Montseny
La Coordinadora d'AMPA del Baix Montseny continua en marxa per sumar veus i incidir en l'educació del territori. La darrera setmana de setembre les famílies van intercanviar opinions sobre l'actualitat educativa i van coindicir en reivindicar el seu paper a l'hora de decidir com ha de ser la gestió del menjador escolar. A més, van deixar clar el seu rebuig al tancament de línies de P3 a diversos municipis i van denunciar el copagament que han d'assumir les AMPA malgrat les dificultats que se'n deriven. 
Inscriviu-vos a les nostres formacions
Voleu saber com podeu dinamitzar la vostra AMPA? Sabeu com fer un bon traspàs de junta? Coneixeu les funcions del consell escolar? Tenim programades diverses sessions formatives perquè milloreu la vostra activitat. Tots els cursos són gratuïts. Consulteu el més proper al vostre territori.

>  "Gestió i dinamització de l'AMPA"
>  "Consells escolars de centre"
D'INTERÈS



Anuari "Reptes de l'educació a Catalunya"
Interessants les dades i reflexions que planteja el darrer informe de la Fundació Bofill amb el qual la FaPaC està en sintonia. L'estudi conclou que la inversió en educació ha caigut tant en els últims anys que situen a Catalunya a la cua d'Europa (representa el 2,8% del PIB). Aquesta és una de les denúncies reiterades fetes també des de la nostra federació. L'informe posa sobre la taula alguns reptes pendents que té el sistema educatiu i que és necessari transformar, com són el fracàs escolar, l'abandonament dels estudis, la manca d'equitat i igualtat, o l'escola inclusiva. Us recomanem una lectura! Descarregueu l'Anuari.
Campanya en contra del malbaratament d'aliments als menjadors escolars
La gironina Cristina Romero, presidenta de l'AMPA de l'Escola Teresa de Pallejà (Fortià) continua la seva reivindicació a la plataforma Change.org per aconseguir més signatures -ja en porta 224.000- per demanar a les institucions que regulin les normatives que permeten llençar menjar sobrant dels menjadors escolars. Encara podeu signar! La petició serà portada al Congrés dels Diputats el proper dia 19 d'octubre. Animeu-vos!
AGENDA
Jornada Infermeria i Salut Escolar
La FaPaC hi participem en aquesta jornada que té com a títol "Coneixent a la Infermeria Escolar".
Dia: Divendres, 7 d'octubre
Lloc: Centre de Turisme Cultural Sant Domènec (Plaça de la Peixateria, 6) Peralada (Girona)
Jornada ECOEDUCACIÓ
Hi participarà Gisela Vicenç, presidenta de FaPaC a Girona.
Dia: Dissabte, 8 d'octubre
Hora: a partir de les 10.00h
Lloc: Centre Cívic de Sant Julià de Ramis