facebook google plus youtube rss feed email

dissabte, 1 d’octubre del 2016

SETMANARI DE LA FAPAC

EL SETMANARI DE LA FAPAC
15 de setembre de 2016

View this email in your browser

Benvinguts i benvingudes al nou curs escolar!

Comencem el curs amb les piles carregades per continuar observant l'educació de prop, amb detall, i seguir incidint en les polítiques per tal d'aconseguir la qualitat educativa que defensem i la igualtat d'oportunitats per a tots els alumnes. De ben segur que els propers seran mesos intensos i haurem de treballar des de ja, plegats, per fer que s'escolti la veu de les famílies. Us donem la benvinguda amb la Carta inici de curs de presidència FaPaC.

Demanda als politics per derogar la LOMCE
La FaPaC hem demanat per escrit als partits polítics catalans amb representació al Congrés dels Diputats que defensin la derogació de la LOMCE com una de les prioritats en les negociacions per a la formació del nou govern espanyol. Ho vam fer a principis del mes d'agost perquè les formacions compleixin amb els seus compromisos electorals. N'estarem molt atents.
Comunicat inici de curs del Marc de la Comunitat Educativa
Coincidint amb l'inci de curs hem fet una roda de premsa per reclamar a Ensenyament que tingui voluntat política per aturar el retrocés de l'educació, doncs continuem recollint les conseqüències de les retallades. Les nostres preocupacions passen pels barracots, la insuficient dotació dels centres, la LOMCE, la segregació escolar o les beques menjador, entre d'altres.

Debat sobre els deures escolars (minut 15:20)
El programa "Bàsics BTV" ha realitzat aquesta setmana una taula rodona sobre els deures escolars, un tema que sempre apareix un cop arrenquen les classes. Segons l'Organització Mundial de la Salut, l'Estat espanyol és el quart país europeu on els estudiants de 13 a 15 anys se senten més pressionats pels deures. La presidenta de la FaPaC, Montse Conejo, ha participat en el debat.

 

D'INTERÈS
DEBAT PER DEFINIR LÍNIES POLÍTIQUES DE LA FAPAC
Dissabte 17 de setembre 2016
Hora: a les 16:00h

Arrenquem el curs convocant els membres de junta general i territorials a una trobada per definir el full de ruta de la federació i les línies bàsiques que hauran de marcar la nostra acció política. La vostra assistència és molt important. Quantes més veus siguem més enriquidor serà el debat. Formulari d'inscripció.
AGENDA
AMPA! Preneu nota dels propers esdeveniments del vostre interès.
Les Assemblees són el vostre espai de participació i decisió.
En breu rebreu la convocatòria oficial. No hi falteu!
- Dissabte 8 octubre: ASSEMBLEA TERRITORIAL LLEIDA
- Dissabte 15 octubre: ASSEMBLEA TERRITORIAL MARESME-VALLÈS ORIENTAL
- Dissabte 22 octubre: ASSEMBLEA TERRITORIAL BAIX LLOBREGAT

BON INICI DE CURS 
Per l'educació pública de qualitat